ceai de Canepa

ceai de Canepa

  • Producător:: Lady Mary Farm
  • Cod produs: 15450
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
  • 41,99Ron

Promotie - COST UNIC DE TRANSPORT -  11.9 Ron (prin Curier) - LIVRARE 24H

 Ceai de Canepa  CBD BIO cu extractor 40 gr net + 5 gr extractor

 


   Cânepa (Cannabis sativa L.) plantă medicinală, cunoscută, astăzi, ca un remediu terapeutic cu proprietăţi deosebite, este acceptată ca fiind una din primele plante cultivate de om.
   Prima atestare a utilizării cânepei, denumită canabis (etimologic, cuvântul îşi are originea de la sciţi şi traci, preluat apoi de grecii antici), este atribuită Chinei. 

 

        

   Primul studiu ştiinţific a fost realizat de Societatea Medicală din Ohio în 1860, iar raportul prezentat a scos în evidenţă o serie de efecte benefice ale cânepei în nevralgii, mialgii, dismenoree, convulsii, dureri reumatice, astm, psihoză postpartum, lipsa poftei de mâncare. 
   Pe parcursul anilor '50 în SUA, precum şi în alte ţări a fost interzisă folosirea cânepei, deoarece era considerată cel mai violent şi periculos drog pentru sănătatea omului. 
   Cu toate acestea, cercetarea cânepei (Cannabis sativa) a continuat intens în Anglia şi Canada, iar în Israel a fost descoperit constituentul principal- tetrahidrocanabinol (THC) şi mai târziu şi alţi componenţi farmacologici activi. În felul acesta, cercetări extensive ale literaturii medicale au putut releva potenţialul terapeutic al canabinoizilor, dar şi utilizările numeroase ale cânepei şi a derivaţilor ei sintetici.
   La ora actuală, utilizarea în scop terapeutic a cânepei este permisă în mai multe ţări europene (Austria, Olanda, Germania, Elveţia, Belgia), Israel şi 16 state din SUA, iar numărul studiilor ştiinţifice în acest domeniu este de ordinul miilor, majoritatea elaborate în ultimii 25 de ani. 

      

   În spaţiul românesc, folosirea cânepei (Cannabis sativa) a început cu fumegaţiile pe pietre încinse, utilizarea fibrelor pentru textile, construcţii şi alte întrebuinţări (atestate de Herodot la sciţi şi traci). De asemenea, o serie de documente atestă utilizarea ei pe vremea lui Alexandru Lăpuşneanu la apoteca din Bistriţa, cultivarea de către călugării mânăstirilor din zona Iaşului din timpul lui Vasile Lupu şi folosirea domestică largă până la începutul secolului XX. 
   Tradiţia cultivării şi prelucrării cânepei a fost continuată în secolul XX, astfel că România s-a situat pe primul loc în Europa şi al patrulea în lume până în anul 1989. Din păcate, în anul 2010 abia mai existau câteva culturi de cânepă în România – una dintre marile greşeli făcute după 1989.
   Pe meleagurile ţării noastre, totuşi, cânepă (Cannabis sativa L.) a fost cultivată din cele mai vechi timpuri ca plantă textilă, dar şi ca plantă oleaginoasă, pentru că uleiul obţinut din seminţe se folosea în alimentaţie înainte de apariţia uleiului de floarea soarelui, fiind numit şi „grăsimea care slăbeşte”.

     


   Faptul că se cheamă Cannabis nu are nimic comun cu drogurile- numai ignoranţii pot face asocierea.

   În prezent, conform reglementărilor în vigoare (articol. 39 al Regulamentului (CE) nr.73/2009) s-a stabilit eligibilitatea cultivării soiurilor de cânepă în funcţie de partea anatomică a plantei şi de conţinutul în THC (până la 0,2%). 
   Din această cauză soiul Zenit (Cannabis sativa) se cultivă pentru utilizarea seminţelor în vederea extragerii uleiurilor grase prin presare la rece. 

            

   Nedreptatea făcută cânepii româneşti, prin asocierea ei cu producţia de droguri, face obiectul unor dezbateri intense. Comunitatea oamenilor de ştiinţă realizează cicluri de conferinţe şi publică ample articole în sprijinul diferenţierii între Cannabis sativa – planta textilă, şi Cannabis indica – baza de drog, demonstrând că, încă de la aspectul culturii şi până la posibilităţile de utilizare, „verişoarele” nu se înţeleg.

   Se poate remarca că, pe teritoriul României cânepa a fost cultivată întotdeauna pentru obţinerea de fibre şi seminţe şi n-a fost utilizată nici măcar accidental pentru prepararea de droguri.
Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu ştiu că există soiuri de cânepă (cu un conţinut foarte redus de THC) care pot fi extrem de utile în alimentaţie, fiind mai mult decât benefice pentru sănătatea omului, dacă sunt folosite conform recomandărilor propuse de producătorii autorizaţi. 


   Cannabis sativa - cânepa pentru „seminţe şi fibre” are mai puţin de 0,2%, de obicei 0,03% THC şi un conţinut redus în CBD, fiind considerată o plantă medicinală extraordinară datorită proprietăţilor sale deosebite pentru menţinerea stării de sănătate.
   Cânepa ca plantă aliment-medicament poate fi folosită în medicina complementară sub formă de suplimente alimentare cu valoare nutriţională remarcabilă :

        

- sursă directă de acizi graşi esenţiali de Omega-3 şi Omega-6 pentru toate vârstele, într-un raport optim (1:3), echilibrat, net superior uleiului de peşte (1:4-5)
- hrăneşte creierul şi îl menţine funcţional până la adânci bătrâneţi
- susţine dezvoltarea creierului şi stimularea activităţii funcţionale a sistemului nervos;
- menţine sănătatea creierului la copii, adulţi şi persoane în vârstă, restabileşte echilibrul emoţional;
- îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, învăţare şi memorare, întreţine memoria la toate vârstele;
- benefic în tulburări psihice la copii cu deficit de atenţie, cu dezvoltare mentală şi psihomotorie întârziată, în perturbări de comportament;
- reduce nivelul colesterolului şi trigliceridelor din sânge, reechilibrează raportul dintre colesterolul rău (LDL) şi colesterolul bun (HDL), împiedică dezvoltarea aterosclerozei, normalizează tensiunea arterială;
- contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar, inclusiv la persoane sub tratament oncologic;
- benefic în dieta complexă a persoanelor cu hiperglicemie, îmbunătăţeşte utilizarea insulinei în ţesuturile organismului;
- protejează sănătatea organismului în condiţii de stres şi activităţi intelectuale intense, redobândirea bunei dispoziţii, senzaţiei de bine şi de echilibrare în condiţii de stres;
- ajută la regenerarea ţesuturilor şi reepitelizarea mucoaselor, în procese inflamatorii ale mucoasei intestinale şi ale pielii;
- hrăneşte şi regenerează stratul subdermic, obţinându-se o piele sănătoasă şi catifelată.

        

   Preparatele medicinale din cânepă au efecte sedative şi de aceea sunt utilizate în terapii din domeniile neurologic şi psihiatric.
   Datorită proprietăţilor analgezice, cânepa poate fi aministrată în afecţiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afectiuni ale căilor respiratorii - astm, emfizem, bronşită cronică, în nevralgii şi în boli psihice.
   De asemenea, substanţele din plantă sunt eficienteîn caz de  diaree, tumori, depresie, surmenaj, migrene, anestezii locale şi boli ale căilor urinare.

         

   Cannabis sativa este foarte înaltă, cu floare mică, având un conţinut foarte scăzut de  tetrahidrocannabinol sau THC (între 0,05 şi 1% substanţă psihoactivă) şi un conţinut sporit de fibră. Cannabis indica, mai scundă (circa 1,5 m) şi având o floare proeminentă,  necesită o climă caldă, zile lungi şi însorite pentru acumularea de THC (care ajunge până la 20%), o cultivare în rânduri rare şi prelucrare în perioada de înflorire. Ce se întâmplă dacă cineva fumează ţigări de cânepă din soiul nostru? Nimic! I-ar fi necesare 10-12 ţigări, fumate într-un timp mai scurt decât în Cartea Recordurilor, pentru un efect aproape de zero. Iar dacă doritorul de drog ingurgitează cânepa ca să obţină „starea de euforie”, va experimenta efectele a 2-3 doze de laxativ, fără să ajungă să ştie cum e canabisul ca psihostimulent. Sfatul specialiştilor: mai bine nu încercați!


Producator : 

Lady Mary Farm , Dor Marunt, Sos DN3, nr 214, County Calarasi Romania

Lady Mary Farm , Dor Marunt, Sos DN3, nr 214, County Calarasi Romania

 

Spuneţi-vă opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Nu recomand           Excelent